dilluns, 25 de novembre del 2013

PINTADES AL CARRER

Portem temps que a Corbera, amb o per qualsevol excusa, els carres del poble s’utilitzen per a fer pintades amb escrits i dibuixos que després els tenim presents anys i anys.

Açò que per a algun sector del poble es pot vore com un divertiment, per a d’altre es viu com una molèstia. En aquestes dues apreciacions hi estarem tots d’acord. Les persones abans de prendre una acció hem de pensar les conseqüències i si esta pot molestar a d’altres persones, la base de la convivència és el respecte als demés i als bens comuns.


El fet del que parlem, a part del mal gust o no, açò va a parèixers, dona imatge de brutícia i abandó, aspecte que com a poble no ens fa cap favor. D’altra banda les pintades han vingut realitzant-se majoritàriament amb pintura plàstica, que té una gran durada en el temps i que no se’n va fàcilment, mentre que hi ha altres materials que se’n van amb aigua als pocs dies de la celebració.



Per tant davant les queixes veïnals l’Ajuntament de Corbera hem hagut d’actuar basant-nos en la Ordenança de Policia i Bon Govern aprovada el dia 9 de març de 2006 per aquest Ajuntament. Un ajuntament és el responsable de ordenar i regular el que passa als carrers del poble. La utilització i ocupació de la via publica, per a tot allò que no és habitual, ha d’estar regulat i previst per al millor desenvolupament de la vida quotidiana.



L’acció que hem pres ha segut comunicar als propietaris allò recollit a l’Ordenança de Policia i Bon Govern respecte a la classificació de les possibles sancions aplicables a estos casos. En cap moment s’han produït sancions, ni es eixa la intenció del Govern municipal. El que si s’ha demanat, per a una millor convivència de tots els veïns i veïnes, es que s’apliquen mesures per a restituir l’asfalt o la vorera a l’estat anterior de la mateixa.



Es tracta, de compatibilitzar el divertiment amb el respecte als demés i als elements públics. No es tracta tant de prohibir, com de fer les coses pensant en el bé general. El que podríem dir bàsiques normes d’educació i convivència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada