dimecres, 24 de juliol de 2019

SOUS MUNICIPALS: FETS, NO PARAULES


Des de Bloc-Compromís Corbera no donem crèdit a la campanya de manipulació i  mentides que està difonent el Partit Popular en xarxes socials i en alguns mitjans d’informació al respecte de les retribucions aprovades en el ple del passat dijous 11 de juliol.

S’han donat dades que no busquen informar sinó tot el contrari. Volen desinformar, enganyar, confondre. Busquen  sembrar el dubte i la desconfiança en el veïnat del poble. Però el que és pitjor de tot, volen fer mal a persones amb una trajectòria pública contrastada pel seu treball i la seua honradesa, i que siguen assenyalades com unes persones que han vingut a la política a guanyar diners. Pareix que per a alguns tot val si a la fi aconsegueixen els seus propòsits. I no, tot no val en política.

Si fas clic a la imatge podràs accedir a tot el document i a les acte dels plenaris en els que s'aprovaren. De totes maneres també els pots veure en els següents enllaços: 


A la graella apareixen les retribucions aprovades en plenari i que s’han cobrat des de l’any 2007 pels diferents governs a Corbera.

En este punt cal fer algunes matisacions:

1ª. El PP, guanyà les eleccions del 2007 amb majoria absoluta i va posar un salari a l’alcalde de 2750€ bruts/mes, dedicació completa i amb 14 pagues i un salari per a un regidor amb dedicació completa amb 1539€ bruts/mes i 6 pagues.

2ª. El PP va perdre la majoria absoluta quan el Tribunal Constitucional (enllaç  premsa de 25-07-2007) va decidir a favor del recurs presentat per Bloc-compromís en aquelles eleccions,  que tingué dues conseqüències:

a)  L’oposició (Psoe-Bloc) li va baixar el sou inicial a l’alcalde. De 2750€ a 2160€ a dedicació completa i 14 pagues.

b)  El regidor a dedicació exclusiva acabaria en setembre i no en desembre. ( Enllaç premsa dia 8-09-07, 2ª part de la notícia).

c)  L’oposició (Psoe-Bloc)  li va reduir la dedicació completa a parcial a l’alcalde quan va començar a cobrar dos dedicacions exclusives. Cobrava de l’Ajuntament de Corbera (30240€ anuals) i de la diputació de València (39.000€ anuals). Este fet era i és il·legal.
Per este motiu començà a cobrar 1080€ bruts/mes per mitja jornada i 14 pagues.El portaveu del PP, Vicente Pastor, menteix al respecte de l’increment del percentatge del sou de l’alcalde, si comparem la relació entre les hores de dedicació i el salari.

L’anterior Alcalde, Jordi X. Vicedo, percebia un salari brut de 1.101,60 €/mes (en 14 pagues) per dedicació parcial (mitja jornada de treball). El PP de Vicente Pastor va votar a favor.
L’actual Alcalde, Vicent Marrades, tindrà dedicació completa en l’Ajuntament i rebrà un salari brut de 2.245€/mes en 14 pagues per la jornada de treball sencera. L’augment és de l’1,8% en proporció a la dedicació.

El portaveu del PP, Vicente Pastor, torna a mentir quan afirma que el sou de l’actual alcalde se n’ix de les estadístiques dels darrers 16 anys. L’anterior alcalde del PP en la legislatura de 2007-2011 se va assignar un sou de 2750€/mes en 14 pagues a dedicació completa.


Però els fets també importen si parlem de retribucions:

Bloc-Compromís,

  • La legislatura 2011-15, va baixar voluntàriament un 10% totes les retribucions dels membres del govern (pàgina ajuntament).


El Partit Popular,

  • El portaveu del PP en la legislatura passada va condicionar el seu vot a favor dels pressupostos municipals a canvi de cobrar un salari. El govern ho va desestimar.

  • El portaveu del PP ha sol·licitat només començar la legislatura crear una comissió d’urbanisme, quan els temes d’urbanisme ja es tracten en la comissió permanent. És a dir, voler duplicar les comissions i augmentar les despeses en assistències. El govern ho ha  desestimat.

  • El portaveu del PP ha demanat nomes començar la legislatura cobrar un sou. El govern ho ha desestimat.Les preguntes són clares:


a)  Si el PP d’aquell moment (2007) no haguera perdut la majoria absoluta, s’haguera baixat el sou a l’alcalde?

b)  En cas que el PP estiguera governant a Corbera, quines retribucions s’hagueren posat?

c)  Li interessa realment a Vicente Pastor la quantitat que cobra l’alcalde de Corbera per una dedicació completa?Des de Bloc-Compromís Corbera lamentem la línia política del PP de manipulació de les xifres, mentides i informacions tendencioses per confondre l'opinió pública. 

Bloc-Compromís Corbera des de fa huit anys ha demostrat una política econòmica responsable a l’Ajuntament de Corbera i així seguirà fent-ho en la present legislatura.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada