dilluns, 28 de novembre de 2011

COMPROMÍS aconsegueix un diputat, Baldo a Madrid!!


El passat 20 de novembre tinguérem eleccions generals al Parlament i al Senat. I Corbera, com sempre, va complir amb eixe deure democràtic de dipositar la papereta a l’urna. Ara Corbera tenia el mateix número d’electors que a les eleccions de 2008, però l’abstenció ha sigut del 18’9, un 3’6 % més que a les generals de 2008 (un centenar més de persones que no votaren). De les 2.556 persones censades, només en votaren 2.067.

Açò pot suposar que una part del poble continua estant descontent de les polítiques aplicades a Madrid, que no veu massa eixides, i que les opcions fora del PP-PSOE encara no les té massa en consideració i prefereix abstenir-se d’anar a votar.

Una cosa és clara: que el PP continua sent el partit més votat a Corbera amb 1081 vots, tot i que respecte de les generals del 2008 ha perdut 54 vots. Pel que fa al PSOE,  tot i la situació general que es respirava respecte a ells, han sabut conservar un bon grapat de vots a Corbera, exactament 403.

Una força que tot i no tindre presència al poble ha aconseguit un resultat significatiu, ha estat el partit de Rosa Diez (UPyD) 36 vots. I Esquerra Unida que n’ha aconseguit 77.

El que és indiscutible és que BLOC-COMPROMÍS hem sigut la força que més ha crescut a Corbera: hem aconseguit 411 vots. També és de veres que en 2008 sols tinguérem 87 vots. Però del que és tracta és d’anar consolidant un espai valencianista en la política local, autonòmica i ara estatal. Sí, perquè COMPROMÍS hem aconseguit un Diputat a Madrid.

Gràcies a totes les persones que heu votat COMPROMÍS, hem aconseguit un fet històric per al nacionalisme valencià: recuperar ara, en el 2011, la representació institucional del valencianisme progressista al Parlament espanyol, fet que no ocorria des de la 2ª República. I que ens situa en condicions de normalitat al costat d’altres nacionalitats com la gallega, la basca, la catalana, la canària i la aragonesa que sí que tenen representants nacionalistes al Parlament espanyol.

Gràcies a tots i a totes la veu del valencianisme de progrés, del Poble Valencià, arribarà i es sentirà a Madrid. Gràcies, moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada