divendres, 11 d’octubre del 2013

INTERVENCIÓ DE L'ALCALDE EL 9 d’Octubre 2013


   Regidores i regidors dels grups municipals assistents, representants de les associacions i entitats de Corbera ací presents, ciutadans i ciutadanes:

   Com cada any, en aquesta data commemorem el naixement del nostre poble, el Poble Valencià. L’antic regne de València fundat per Jaume I, tenia unes lleis i unes institucions pròpies. Els Furs de València i la Generalitat foren durant més de cinc segles el nostre ordenament jurídic i constituïen el sistema d’autogovern del nostre país. Autogovern que després de quasi 300 anys d’haver estat aniquilat per la força, hem pogut recuperar democràticament.

   Som una nacionalitat històrica. El 9 d’Octubre és el nostre dia nacional. Els valencians i les valencianes del segle XXI tenim el deure moral de conservar les nostres arrels. Els valencians podem construir un país digne. Tenim una identitat pròpia, recursos i qualitat humana. Només ens cal confiança.

   Si actuem units, si ens respectem mútuament en les distintes maners de sentir-nos valencians; si construïm àmbits de convivència on tots, independentment de la nostra sensibilitat política, ens puguem sentir representats, tenim futur com a Poble. El regne històric de València, la Comunitat Valenciana de l’Estatut, el País Valencià modern té un llarg camí per davant.

   Aquell 9 d’octubre de 1238 queda molt lluny; i a pesar d’això els valencians hem sigut capaços de mantenir, després de tants i tants anys, el sentiment de ser un Poble diferenciat.

   A mantindre aquesta consciència ha contribuït essencialment la llengua. La llengua que ens portà Jaume I continua sent la principal senya d’identitat que ens aglutina. Una llengua que els valencians compartim, sense complexos, amb Catalunya i les Balears. Al igual que fan altres llengües en altres comunitats autònomes i altres països. Som nosaltres els que hem de dignificar la llengua: coneixent-la, aprenent-la, utilitzant-la i compartint-la. En definitiva estimar-la. Pel contrari, estem condemnats a desaparèixer. Hem de fer del valencià una llengua viva i útil.
  
   En eixe sentit, vull acabar la meua intervenció anunciant-vos que l’Ajuntament, junt amb el col·legi públic “El Castell”, s’ha compromès a dur la Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, al nostre municipi. La Trobada tindrà lloc el 6 d’abril del 2014 (40.000 persones ompliran els nostres carrers). Esperem una excel·lent resposta per part del  conjunt  de la població de Corbera i la seua implicació directa amb els preparatius de l’acte. Queden tots vostés convocats. Estic segur que sabrem donar una bona acollida a tota la comarca de la Ribera.

   Res més. Moltes gràcies per la seua atenció, també agrair la participació de La banda de l’Ateneu musical la Lira, del grup de danses l’Alter, dels Tornejants de Sueca, als companys i companyes anònims que han col.laborat en l’organització d’este dia, a Vicent Peris de Sales i a Vicenta Mari Ferrer per la seua presentació.

   Visca el 9 d’Octubre, visca la Comunitat Valenciana i visca el País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada